November 8-án nagyon várta a csapat az Iskolapad című műsor adását, hiszen ők is szerepeltek benne (ISKOLAPAD - 5'40"-től).

A hónap során is rendszeresen részt vettek a gyülekezeti bibliaórákon, amelyek között különös volt a nov. 16-i alkalom, amikor a lelkészkör gyülekezetinek küldöttségét láttuk vendégül egy közös bibliaórán.

Sokat sportoltak - pingpongoztak, fociztak, úszni jártak, súlyzóztak. Folytatták a néptáncot is.

Rendszeresen alkottak papírcsodákat, melyekkel ki is díszítették a kollégiumot. Részt vettek az "Európai Hulladékcsökkentési Hét" programjában is. Beszélgettek róla és ki is próbálták, hogyan lehetne a hulladékokat csökkenteni, újra feldolgozni, azokból valami szépet, hasznosat készíteni.

A helyi Művelődési Házban járt egy cirkusz-csoport, melynek előadásán együtt vettek részt a kollégisták, a legkisebb (óvodás) nagy örömére, aki nagyon szeretett volna bohócot látni.

 

A hónap során több kollégista gyermek vett részt különféle versenyeken (szavalóverseny, megyei matematika verseny, pingpong versenyek), melyeken szép eredményeket értek el. A havi értékelés során volt olyan, aki kikerült a harmadik szilencium kényszere alól, de olyan is akadt, akinek most sikerült belekerülnie. Voltak olyan tanulók is, akikkel egyénileg kellett elég sokat foglalkoznunk a jobb tanulmányi eredmény érdekében.

 

November 20-án a negyedéves értékelés kapcsán szülői értekezlet volt a kollégiumban, melyet a gyerekek munkáiból készített kiállítással kötöttünk egybe. Sajnos igen kevés szülő jelent meg ezen az alkalmon.