Az október is tartalmasan telt el a kollégium életében.

A mindennapi élet részeként a gyerekek a naposi teendők elvégzése mellett maguk takarítják szobáikat, és felnőtt felügyelete mellett ők vásárolják be a reggelire, vacsorára valót. Szabadidőben sokat sportolnak - foci, pingpong, kosárlabda, úszás, súlyzózás, sakk, malom stb... Egyre ügyesebben járják a néptáncot is. Nagyon sokat segítettek a Gróf Teleki Nap előkészületeiben, az udvar rendbetételében is. Kitörő lelkesedéssel foglalták el új szobáikat, mikor végre birtokba vehették azokat.

Ebben a hónapban kis üröm is vegyült mindennapjaikba, hiszen akinek 3,5-nél rosszabb lett az első havi tanulmányi átlaga, este plusz egy tanulószobán kell részt vegyen. Reméljük, hasznos lesz a plusz tanulás.

A hónap elején a Fővárosi Nagycirkuszban jártak, ahol a Rómeó és Júlia című előadást nézték meg. Előtte a Hősök terén a Millenniumi Emlékmű szobrait tekintették végig. Nagy élmény volt nekik ez a délután.

Egy másik napon színházban is jártak, Dunaújvárosban. Két darabot néztek meg: Négy évszak, Falka. Mindkettő nagy hatással volt rájuk.

Mikor a helyi színjátszó társaság az idősek napjára előadandó darab (Karinthy: Menjen a Sóhivatalba!) főpróbáját tartotta, azt is megtekintették a Művelődési Házban. Ez a darab azért is érdekes volt, mert Zsombor bácsi is játszott benne.

Kétszer tartott nekik filmklubot Zsombor bácsi, egyik alkalommal a Kóristák, másik alkalommal a Luther című filmet nézték meg.

Az őszi szünet előtt a Magyar Televízió stábja is ellátogatott a kollégiumba. A forgatás alkalmával a gyerekekkel többek közt interjúkat készítettek. Ekkor készült el a hónap mindent bele salátája is, amit találunk az iskola kertjében (kápia paprika, répa, lila hagyma...). Lovaskocsival bejárták a település Petőfi-emlékhelyeit, mindegyik helyen egy-egy történettel is megismerkedtek.