December első vasárnapján a református gyülekezet szolgált a városi adventi gyertyagyújtáson. A kollégista fiúk közül többen is visszajöttek hamarabb, hogy részt vegyenek ebben a szolgálatban. Vasárnaponként a kollégiumban is meggyulladtak a gyertyák a karácsonyi várakozást jelző adventi koszorún.

December 6-án a kollégiumba is ellátogatott a Mikulás. Az előző este szépen megtisztított, lépcsőházban elhelyezett cipőkbe apró meglepetés került reggelre, aminek nagyon örültek a gyerekek.

December 14-én Kodály Zoltán emlékére vetélkedő volt a Művelődési Házban, melyen több kollégista diákunk is részt vett. Egyikük tagja volt a második helyezést elért csapatnak. (A megemlékezésről bővebben...)

Filmklubon karácsonyra hangolódva a "Karácsonyi cipő" című filmet tekintették meg. Nagyon megindította ez a megható történet a gyerekeket.

A hónap részben az iskolai karácsonyi műsor próbáival telt el, melyben a kollégisták közül elég sokan szerepeltek. Olyan is volt, aki az utolsó héten ugrott be egy hiányzó szereplő helyére. Nagyon örültünk, hogy volt olyan kollégista diákunk, akinek édesanyja ideutazott csak azért, hogy megnézze a fiát, aki szerepelt. (Iskolai karácsony bővebben...)