December 22-én csendesnapra gyűlt össze az iskola apraja és nagyja. A tornatermet már előző nap csodálatos díszbe öltöztették Lenke néni és önkéntes segítői, s reggel a koleszos fiúk a székeket is segítettek áthordani Zsombor bácsinak a gyülekezeti teremből.

A közös kezdő áhítatot Zsombor bácsi tartotta. A betlehemi csillagról beszélt, melynek különös fényére sokan felfigyelhettek, de csak a napkeleti bölcseket indította el ez a különleges jelenség, hogy aztán igen hosszú út megtétele után rátalálhassanak Isten Fiára. Mi vajon keressük-e őt? Amikor az Ő születésnapja van, ott van e az ünneplésünkben?

Ezután hat csapatra oszlottak a gyerekek és különféle állomásokon tovább foglalkoztunk a témával.

Dávid bácsinál és Györgyi néninél plakátot lehetett készíteni "Te is csillag vagy!" címmel - a csillagokba hírességek képe és a saját értékek kerülhettek bele, melynek mondanivalója, hogy az értékeinkkel mi is vezethetünk Jézushoz másokat.

Zsuzsa néninél a művészeti teremben  papírbábok készültek, melyek segítségével árnyjáték formájában el lehet játszani a történetet. Mert a lényeg csak Isten világosságában látszik, fény nélkül sötétségben maradunk.

Kecskés Zsuzsa néninél a fény életadó mivolta került előtérbe - egy kis kidíszített virágcserépbe gabonát ültettek a gyerekek, miközben Zsuzsa néni bemutatta nekik, hogy mi történik a növénnyel, ha fényben, illetve, ha fény nélkül kell fejlődnie. A fény megerősít, a hiánya megöl - így van ez Isten fényével is az életünkben.

Andi néninél egy érdekes lapot kaptak a gyerekek, amin csillagokat és bárányokat kellett megtalálni. Mennyire járunk nyitott szemmel a világban, észrevesszük-e a valóban fontos dolgokat? Megtesszük-e azt, amire Isten felhívja a figyelmünket?

Kati néninél és Csilla néninél csillagot lehetett hajtogatni. Ha rossz az útmutató, akkor nem sikerül a hajtogatás. Kit követsz, kire hallgatsz, ki után mész? Az életben egyedül Isten tanácsait érdemes követni és rá hallgatni.

Anna néninél egy szép kis mécsest készítettek a gyerekek, miközben a karácsonyi jelképekről beszélgettek. Te magad fény vagy-e, felvállalod-e a hitedet mások előtt?

A csoportmunkák után újra összegyűlt a társaság a tornateremben, és Zsombor bácsi vezetésével összegeztük a nap mondanivalóit.

 

Délután három órakor kezdődött a karácsonyi istentisztelet és az ünnepi műsor, melyre sokan voltak kíváncsiak - bár most is elmondhatjuk sajnos, hogy a meghívottak többen voltak, mint a megérkezettek. A negyedik osztályosokat Csilla néni készítette fel, a másik előadást Zsombor bácsi és Györgyi néni tanította be.

 

VIDEO