Iskolánk a rendszerváltást követően az 1990/1991-es tanévben indult el újra, az akkori állami iskola tagozataként. Az önálló működési engedélyt 1991. március 1-ével kapta meg, s ez a nap azóta ünnepnap iskolánk életében. Amennyiben hétköznapra esik, tanítás nélküli munkanap van, vetélkedőkkel, játékokkal, néha kirándulással. A dátumhoz legközelebbi vasárnapon pedig hivatalos ünnepséget is tartunk, hogy akinek a szíve úgy diktálja, velünk ünnepelhessen.

Az idén két érdekes program várta a gyerekeket március elsején. A közös reggeli áhítat végén ünnepélyesen megkaptuk az Univer24 úszógálán kisorsolt ajándékutalványunkat. Közben berendezkedett az Utazó Planetárium. Mivel nálunk nem volt akkora terület, ahol a nagy sátrat felállíthatták volna, a városi sportcsarnokban kértünk neki helyet. Cserébe a Petőfi Iskola diákjainak egy része is megnézhette az előadást. A gyerekek számára nagy élmény volt ez a nem mindennapi látvány, amiben részük lehetett.

A másik érdekesség a Ládafia - Utazó Múzeum volt, melyet az iskolában nézhettek meg, az interaktív táblát is segítségül hívva. Betekinthettek a régi korok iskolájába, kipróbálhatták a töltőtollat, pörgettyűt készíthettek.

Ezután a gyerekek egy része iskolát rajzolt, másik részük pedig a tornateremben sportolhatott. Mindenki nagy örömére még mindig tartott a hó az udvaron, így a sportpálya oldalában vidám szánkózás zárta a napot.

A születésnapi ünnepségre Március 4-én került sor. A tornateremet ismét Szabó Lenke alkotó kezei nyomán öltöztettük díszbe. Ablonczy Gábor tiszteletes úr prédikációja előtt és után az énekkar énekelt, furulyásaink bemutatták tudományukat, a legkisebbek szavaltak, két leányzó négykezes zongoradarabot adott elő, majd eljátszottuk a Kityrákotty mesét - betegségek okán más szereposztásban, mint eddig. Zárásként egy negyed órás vetítést tekinthettünk meg az elmúlt esztendő eseményeiről. Az ünnepség végén felszeleteltük a hatalmas születésnapi tortát, melyből mindenki kedve szerint részeülhetett.

Istennek legyen hála és dicsőség, az elmúlt 28 esztendőért, s  a folytatásért!

 

VIDEO - ISKOLÁNK SZÜLETÉSNAPJA