Az idei évben különösen jelentőssé vált a már jól megszokott közösségi napunk. Ha lehet ezt mondani, a megszokott előkészületeknél jóval hangsúlyosabbak lettek az ideiek. Mi volt ennek az oka?

Iskolánk bekerült a Kollégium Plusz programba, melynek megnyitója a Gróf Teleki Napunk keretében történt meg.

A nyár végén, ősz elején szorgos kezek felújították a Kastély (Vecsey-ház) épületét, melynek most már a középső szintje is kollégiumként üzemel. Ennek megfelelően az alsós tantermek (egy kivételével) átköltöztek a polgári iskola épületébe, tehát minden nagyon átalakult a tanév elején. A Kollégium avatására mindent szépen rendbe kellett hozni (épületeket, iskolaudvart, de még a templomkertet, templomot is), melyben sok szorgos kéz, nagyon sokat segített.

A nap szervezése sok nehézséget, megoldandó problémát vetett fel, de hála Istennek, minden szépen és rendben folyt le, a jelenlévők megelégedésére, pedig az eddig megszokott rendünk is felborult az idő beosztással kapcsolatban.

A nagy nap előtt pár nappal megérkeztek az AlkoTársak is, akik berendezték kiállításukat az aulában. A gyerekek nagy érdeklődéssel vették körbe őket, rácsodálkoztak egyik-másik szépségre, amit maguk előtt láttak. A kiállítás alatt végig vigyáztak a kiállított darabokra, nehogy kár essék bennük.

A nagy nap reggelén áhítattal kezdtünk, melyen vendégek is részt vettek. Ezután az alsósoknak rendkívüli énekórát és mesedélelőttöt tartott Gulyás László garabonciás úr, amit nagyon élveztek a jelenlévő gyerekek és felnőttek egyaránt. Közben a felsősöknek "Tiszta a kezem" címmel előadást tartott a megyei Népegészségügyi Intézet egyik munkatársa. Az előadás igen szemléletes és érdekes volt, s jól megmutatta, hogyan is kellene kezet mosni, hogy az teljes tiszta is legyen. Ezt az előadást később az alsósok is végignézték. A délelőtt további részében sokféle játéklehetőség, alkotási lehetőség várta a gyerekeket. Megjöttek a Solti Bikák, akikkel kötelet húzhattak, beállt a kamion az utcára, amit szintén elhúzhattak a helyéről. Az utcán kiállított mezőgazdasági gépeket és az udvarba beállt tűzoltóautót is közelebbről szemügyre vehették.

Közben lassacskán megérkeztek az öregdiákok, a volt polgáristák. Jó volt látni, ahogyan örültek egymásnak, ismerkedtek azokkal, akiket esetleg nem ismertek, s zajlott  a nagy mesemondás, az emlékek felidézése.

Ebéd után vendégek érkeztek hozzánk. Czibere Károly államtitkár úr és Font Sándor képviselő úr a kíséretükkel. A kollégium ünnepélyes átadása után a templomba mentünk hálaadó istentiszteletre.

Ablonczy Gábor tiszteletes úr a Példabeszédek könyvének 30. részéből, az 5-8. verseket olvasta fel, s ezek alapján hirdette az Igét: "Istennek minden beszéde igen tiszta, és pajzsa ő a hozzá folyamodóknak. Ne tégy hozzá beszédéhez, hogy meg ne feddjen téged, és hazuggá ne légy. Két dolgot kérek tőled, mielőtt meghalok, ne tagadd meg tőlem! A hiábavaló és hazug beszédet messze távolítsd tőlem. Se szegénységet, se gazdagságot ne adj nekem: táplálj engem hozzám illő eledellel."

Ezután Sándor Zsombor igazgató úr köszöntötte a jelenlévőket, majd államtitkár úr üdvözölte a gyülekezetet, jelenlévőket. A Kollégium PLUSZ program megnyitója után iskolánk kis furulyásai játszottak, Lakatos Ottó hetedik osztályos kollégista tanulónk szavalt, majd a 150 évvel ezelőtt született Lukácsy Imre nagytiszteletű úrra emlékeztünk diavetítéssel, énekszóval. Ezután a Kék Duna Népdalkör énekelt, igazgató úr szavalt, s az ünnepi műsort a Vikár Béla Nőikar éneke zárta.

A templomból kijövő népet a Langaléta Garabonciások fogadták a templomkert végében, s a menet velük együtt vonult át az iskola udvarára, ahol nagy sikerű produkcióval szórakoztatták a jelenlévő sokadalmat. Műsoruk után a Gyöngyvirág néptánccsoport tánca, majd iskolásaink csikós bemutatója következett. Közben megérkezett a Ladik Zenekar is, akik a kollégium teraszáról énekeltek nekünk. A nap utolsó előadását a 4-5. osztályosoktól láthattuk, akik népi csúfolódójátékot, táncot mutattak be nekünk. Zárásként kihúztuk a sok-sok felajánlott tombola tárgyat, melyekért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a felajánlóknak.

Köszönjük továbbá mindenkinek, aki kétkezi munkájával, adományával, felajánlásával hozzájárult ahhoz, hogy az egész nap ilyen szépen és ékesen végbemehessen:

 

Dunavecse Város Önkormányzata

 Dunavecsei EFI

 Dunavecse és vidéke ÁFÉSZ – tombola

 Mezőgazdasági Rt – tombola, gépek

 Haslinger Kft – tombola

 Petman – tombola

 Mini Rőfös – tombola

 Zöldségbolt – tombola

 SzámText – tombola

 Trendi Divat – tombola

 Godds Market – tombola

 Kiss Kertészet – virágok

 AlkoTársak – kiállítás

 Kék Duna Népdalkör – énekszó

 Vikár Béla Nőikar – énekszó

 Gyöngyvirág Néptánccsoport – tánc, tombola

 Dunavecsei Tűzoltó Egyesület

 Dunavecsei Polgárőrök

 

 

 Szalki Fogadó – tombola

 Dózsa Mozi – Dunaújváros – tombola

 Bartók Kamaraszínház – Dunaújváros – tombola

 Ladik Zenekar – koncert

 Solti Bikák – kötélhúzás

 

Tauser István – íjászat

 ifj. Androvics Mihály – kamionhúzás

 

Szülői munkaközösség:

Juhász József és Juhászné Ginál Anikó

 Szement Margit

 Novák család

 Bodré Éva

  

Gyülekezet:

 Ablonczy Gábor

 Balogh Gyuláné

Hernáth László

 Horváth András

 Horváth István

 Fejes Jánosné

Kecskés Erika

Petrás Éva

Takács Istvánné

 

Mindent megoldó kollégák csapata:

 Ablonczy Gábor

Balogh Gabriella

Béres Lajos

Csides Tamás

Horváth András

 Horváth Istvánné

Ötvös Tamás

 Ötvös Attila

 Sebetka Magdolna

 

Pedagóguskollégák

 

Főszervező:

 Sándor Zsombor

 

Gróf Teleki Nap 2017. - VIDEO