A tanévünk első hete rendkívülire sikeredett. Miután kedden elkezdődött a tanítás, csütörtökön máris valami más következett. A megnyert pályázat keretében egy úgynevezett komplex napon vehettünk részt, mely igen sokrétű volt. A diákok négy helyszínen, három különböző témában kaptak segítséget az élet rögös útjain való eligazodáshoz.

Az első két helyszínen más-más megközelítéssel, de azt próbálták a szervezők megmutatni, hogyan is lehetne a konfliktusainkat, egymással való nézeteltéréseinket, problémáinkat kezelni. Mindezt játékosan, beszélgetve, vetítésekkel megtűzdelve, korosztályoknak megfelelően.

 

 

A harmadik helyszínen balesetmegelőzéssel foglalkoztak. Rövid kisfilmekkel, kirakós képekkel  beszélgették végig, mire is kéne odafigyelni nap  mint nap, hogy elkerülhessük a baleseteket. Alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel is gazdagabbak lettek a gyerekek.

A negyedik helyszín a "gazdálkodj okosan" témakörrel foglalkozott. Itt is kisfilmeken és játékos feladatokon keresztül igyekeztek bemutatni ennek a komoly témának a fontosságát. "Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!"

Hosszú nap volt, de reményeink szerint nagyon hasznos. :-)