Rendkívüli első tanítási hetünk pénteken az egészségnappal folytatódott. Ez a jeles nap izgalmasan indult - megérkezett az iskolába egy olyan játék, amit addig még nem sokan ismertek. Az aulában állították fel és a nap végéig el se lehetett onnan kergetni a gyerekeket. Ez az izgalmas játék a rodeo-ball volt.

A nap eseményei ismét több helyszínen zajlottak. Az első teremben az egészséges táplálkozásról beszélgettek a foglalkozásvezetővel a gyerekek. Sok szemléltető eszközzel, játékkal volt fűszerezve ez a különböző táplálékokról szóló előadás.

Egy másik teremben salátázás folyt - mi a szerepe a gyümölcsöknek, zöldségeknek az étrendünkben, mire kell figyelni a vitaminszükségletünkkel kapcsolatban. A beszélgetés tettekben folytatódott, igazi salátákat kóstolgathattak a bátor résztvevők.

A harmadik helyszín a rossz idő miatt a tornaterem volt, ahol íjászkodás folyt. Ez sokaknak nem volt már újdonság, de azért élvezték a lövöldözést. :-)

Az aulában foglaltak helyet a kézművesek. Itt nagyon sokféle dolgot lehetett készíteni - gyöngyöt fűztek, őszi díszeket készítettek, festettek, színeztek a gyerekek hatalmas lendülettel.

A kicsik még játszhattak különböző sporteszközökkel az udvaron (hála Istennek a nap végére kisütött a nap), és még ajándék zsákbamacskákat is kaptak. Nagy volt az örömük! :-)

 

 

A nagyok drogprevenciós előadással zárták a napot.